Kezd tele lenni a hócipőm az "i" termékekkel. Nem látom mire nagyzolnak a tulajdonosaik...
Van már minden, iMac, iBook, iPhone, iPod, iAzannya...

iPod
szellemi értékére még kitérek egyenlőre csak a kínálat. Divatosságát az bizonyítja, hogy minimum 3 cég ipari szinten másolja le. A vásárlói réteggel nem lacafacáztak, van akkora is amit nyugodt lélekkel lenyelhet az öcséd , van olyan is amire a teljes pornógyüjteményedet felteheted (Bár nem tudom ki élvez bármilyen filmet is 240x320as kijelzőn... Könyörgöm a telefonom is annyi...). Hatalmas találmány az, ahogy egy teljesen forradalmi valamiként adják el azt, ami nehezen lehetne fiatalabb, mint bármi más, de erről tényleg később.

iPhone, az egyik kedvenc termékem. Kezdeném azza, ami a manualjába van írva, miszerint ez egy:
  • Telefon
  • iPod
  • Internet kommunikációs eszköz
Addig, hogy telefon szép és jó, olyan, hogy iPod viszont nem létezik, mint telefon funkció! Hát az iPod csak egy merevlemez egy zenét lejátszó szoftverrel... Internet kommunikációs eszköz, na ez meg a legidiótább kifejezés arra, hogy van benne egy böngésző.

Egyszóval egy teló ami lejátszik zenét és van benne egy böngésző. Így már nem olyan sexi ugye makik?


iTunes
, avagy a történelem megismétli önmagát. Sokan nem emlékeznek még arra az időre, mikor Real Playerrel volt minden a neten, mindenkinek az volt a gépén, egyre jobban elterjed és kezdett egyre több mindent tudni, míg erőszakossá nem vált és át nem akarta venni az irányítást a géped felett, az emberek pedig megutálták. Nos ugyanilyen tenyérbemászó módon tukmálja ez most rád magát, hisz már fel se lehet Quicktime-ot frissíteni anélkül, hogy fel kéne raknod azt a szutykot. Elvégre alig támogat fájlformátumokat (az utolsó amit használtam csak mp3-at és aac-t tudott), HATALMAS helyet foglal (és ki akarja minden ramját feláldozni azért, hogy zenét hallgasson??), valamint szerintem a kinézete sem tetszetős. hasonlítsa össze akit érdekel.
iTunes               Windows Media Player 11
És azt jobb ha tudjátok, hogy nem tervezhettek vagy gyárthattok vele rakétákat vagy egyéb nukleáris fegyvereket... (részlet az iTunes felhasználói szerződéséből)

iMac és iBook Nos igen, itt kezdődött. Valami ami nem "mikroszoft shit" és nem romlik el, de persze kijelző, mert a szegény gyermek elvszne Linuxban. Kell a vizuális megerősítés. De ha annyira hibabiztos az Mac, akkor mért van olyan, hogy "Mac fix it" olyan témákkal, mint:
  • Rossz a bejelentkezési ablak
  • Nem működik a kiS S karakterem
  • Villog a menü (nekik ugye egy középső csíkban az egérrátételre megnagyobbodó asztalkájuk van, szemetgyönyörködtető különlegesség lenne, ha VAIO-nak nem lenne ilyen oldalsávja)
  • Nem tudok húzni az egérrel
Aki tud angul jót fog nevetni ezen a videón, aki nem, annak elmondom, hogy a Machasználokat olyan emberek teszik ki, akik nem tudnak a kezük nélkül bezsélni, nem tudnak bedugni egy webkamerát, nem mentenek (a csaj panaszkodik, hogy dogát írt és elszállt a felénél az egész...), sőt az utolsó férfi saját bevallása szerint "nem tud bekapcsolni dolgokat".