Paaaam-parararaaaam-pamparaaam...
Hogy mennyi ember telefonjáról hallok ilyet naponta. A Qvízműsorok kétségtelenül meghódították a világot, de biztos, hogy ide csak a legokosabb kerülhet be?
Nagy kedvencem az Okosabb vagy e mint egy 5.-es fantázianevet viselő köznépugratási ceremónia. Ide bemennek felnőtt emberek és például rendszeresen mondják, hogy félnek a matek kérdésektől. Hát elég ijjesztő ha már a 4 alapszámítást (+, -, x, /) 10-nél nagyobb számokkal kell elvégezni. Pláne ha szöveges a kérdés, szerintem szövegértésnél már megbukna csomó. Hírességeket nem minősítem, mert jön a kés a hátamba a fanoktól, de ezek tényleg ennyi gondolkodással bírnak a való életben is? És még csak 5. osztály. Elképzelek egy ReÉrettségi nevű műsort ahová a delikvenseket most érettségiző emberkék mellé állítanák oda (természetesen olyat aki már rendelkezik ilyen okmánnyal) és feltenném az érettségitételeket. Vagy eléjük pakolnának egy emeletes tizedestörtben egy logaritmikus egyenletet, amiben legalább van egy másodfokú föggvény is. Szerintem osztatlan lenne a siker. Meg az ész is.

Pókerarc: Máig nemtudom feldolgozni, hogy annak mi az értelme? Már nem a kérdéses résznek, de utánna a "blöffölésnek" (-Neked mennyi lett jó?  -4ből 8!  -Hmm, sztem nem mondd igazat) meg a gombnyomogatási ceremónia. Tiszta Noszály Sanyi és a rózsái, csak a delikvensek maguk jelentkeznek, hogy köszi én nem kérem. Ha jelentkezik, ha nem akkor meg ugye nem kap(se rózsát se pénzt). Egyálltalán a pókerarc, van az a csaj, aki legutóbb esett ki, az végig fikázta a többieket. Nemtudom ki néz pókert vagy bármilyen játékot amihez fapofa kell, esetleg elsüti otthon, hogy jól áll oroszból, de azok nem szidják egymást! Hulla csönd van. Én már vártam, hogy mikor veszi fel egyik a széket és üti agyon, pókerarccal.

Vágó Pista bácsi a folyamatos beszédmániájával. Megvan az a videó arról a kedves úriemberről aki kiidegelte azzal, hogy nem szólt hozzá semmit. Hisz teljesen egyértelmű volt a nézete: Amit tudok tudok, amit nem ugyse jövök rá. És pistabá a műsor kezdetekor még 100.000 alatt is képes volt megkérdezni, hogy: Biztos benne? Megjelöljük? nem véletlen, hogy elterjedt a vicc:
Két kutya sétál az utcán:
-Te ez nem a Vágó istván háza?
-Nem tudom. Megjelöljük?

Nem tudhatom ki emlékszik Jakupcsek Gabriella hajdani műsorára. Abban tényleg lojális volt és kedves, nem nyúzta a mondatokat. A játékmenet viszont érdekes volt, nekem a "literatura" témakörben rendszeresen törikérdések jöttek elő, de lehet, hogy csak én tudom rosszul, hogy irodalmat jelent. Fizikánál is ki kicsoda, mi micsoda, persze nem várható el, hogy elkezdjen fejben mondjuk szabadesést számolni. Vagy frekvenciát.

Leggyengébb láncszem? Tudom mindenki kikritizálta már de idevág. Szerintetek tényleg "az volt a legjobb modor arra a szerepre"? (ezt a műsorvezető nyilatkozta)

A legjobbak, egy nagy kategóriába véve talán a két fő kereskedelmi csatornánkon, a fő filmek alá- elé- mögé- közé- beékelt gyorskérdések. Az a két opcionális válasz amely 4jegyű számra küldhető el smsben, szintén 4jegyű összegért. Megsaccolva az adott csatorna nézettségét, ha ezt leosztjuk egy kisebb százalékra (elvégre nem mindenki ér rá és van ilyenre pénze meg kedve) amit ugy gondolunk, hogy biztos ráharapnak erre (én azzal a számmal szoktam számolni ami a Naplóban az adott kérdésre igen-nem-el szavazók száma, azt ugyanis kiírják) és ezt az egészet megszorozzuk annak a bizonyos smsnek az összegével, amibe a trükk kerül megkapjuk, hogy az adott 100.000forintos jutalmat vagy a 2milliós autót is, röhögve ki lehet fizetni annak az egy szem nyertesnek. Nem is szólva arról, hogy ezek a kérdések már önmagukban is lealacsonyítóak. Mármár kívánják, hogy az ember dafke küldjön egy rossz választ. Nemhiába mindíg próbakérdés a KRESZ-vizsgán (akinek lessz az majd megtudja, akinek nemrég volt még emlékszik) az az ominózus kérdés, hogy mit kell tenni járdához közeledve? Erre van egy olyan C válasz, hogy járműve nagy sebessége keltsen félelmet a gyalogosban, hogy az ne akadályozza az ön útját. állítólag sokan elvéreztek úgy, hogy ennél vérszemet kaptak a végén meg kiderült, hogy kellett volna az az 1 pont, ugyh ez már pont nélküli kérdés.