Elmondom hogy kezdődött:
Keresgélek GoOgLe-ben ahogy szoktam, persze sietek és véletlen elgépelhetnék valamit. De nem. Viszont: szembe jön a fenomén. A GoOgLe barátunk ugyanis tud egy olyan trükköt, hogy segít neked ha esetleg rosszul írnád be a nevet. Ezt könnyű kipróbálni, írd be, hogy "general griveus"   kapsz kábé 135 találatot és kiírja Neked: Keresési javaslat: general grievous   Erre ráklikkelsz és most jön a lényeg: Több találatot kapsz. Namármost nekem a javított találat az kevesebbet eredményezett, történetesen 0-t. Ekkor pattant ki belőlem a miértek áradata.

Felkelek reggel, kinézek az ablakon, szakad a hó és fúj a szél. Megnyitom a böngészőm, ForecastFox szerint Napos, szélcsendes idő van, 6°C. Szar az ablakom biztos.

"Rossz kötet van a meghajtóban" Na ez az amit csak úgy hívok, hogy a Windows csuklik. Hisz ugye a csuklik az olyan, hogy elmúlik, mikor elmúlik. Ha véletlen megnyitottál valami képfájlt egy CDről, majd Zrínyioid vonásokkal (gy.k.: aki kirohant Szigetvárból) kitéped a CD-t a gépből akkor álltalában Ő kétségbeesik és kidobja egy kis ablakban eme panaszát. A Windowsban az a csodálatos, hogy sosem omlik össze magától, mindíg kiad egy gombot és meg is  nyomhatod az [OK]-ot. Nos itt 3 lehetőséged is van: [Újra] [Mégse] [Cancel] Az utolsó kettő azonossága annyira megzavarta a fordítókat, hogy csak az egyiket tudták lefordítani. Jelentősége nincs, akármelyiket is nyomod meg a probléma fennáll, egy ideig. Vissza is teheted a CD-t nem jutsz előrébb. Mint a víz a csuklásra. Pedig az elvben használ.

Akinek van MSNje az kérem kövesse az utasításokat:
-Nyiss meg egy beszélgetőablakot.
-Nyisd le a smiley-eket tartalmazó kis ikont
-Kersed ki az "A menün rögzített hangulatjelek" között a második sor 8., valamint a harmadik sor első hangulatjelét. Csak vidd rájuk az egeret. Érdekes ezeknek a definíciója. Messenger plusz se jobb: Náluk a személyes adatok védelménél talállható: "A személyes adatok védelme elősegíti a személyes adatok védelmét". Kössz a tájékoztatást.

Aki már telepített Windowst, az élheti át a legnagyobb élményeket. A gép miközben előkészíti eszközeit és még "Megközelítőleg 49perc van hátra" (itt jegyzem meg hogy az idő 49percről 36ra, onnan 8ra, majd onnan fokozatosan le haladt) megközelítőleg 49perc reklámot nézhetsz ahol is a windows ajnározza magát, hogy milyen gyors, milyen biztonságos, és milyen sokoldalú. Tudtommal a reklám arra szolgál, hogy téged ellenállhatatlanul arra késztessen, hogy megvedd az adott terméket, de egy olyan termék amit már megvettél, sőt, éppen használsz, az minek erőlködik ilyenekkel? És ezek után a segítségek. Ohh azok a csodás főcímek, magukban is zseniálisak:
"Fedezze fel a Start menüt!" -Minden egyes alkalommal ha ki akarod kapcsolni muszáj lesz.
"A Windows testre szabható!" -Muszáj neki... Így se könnyű mindíg megtalálni amit akarsz.
"Még több élményt nyújt a Windows Media Player!" -Mért? Már anélkül is lejátsza a zenét, hogy betennél egy CD-t? Ja nem 1, helyett 2 Mintazene van. Örülök azért hogy Mozart megmaradt...

Windows Help. Húú már az olvasástól is... Amugy van olyan akinek ez tényleg segített? Én valahányszor rávetemedek egy hatalmasan kiterjedt fájlrendszert kapok ami úgy működik, mint régen azok a béna akcióolvasmányok amit olvastál olvastál és mivel a történet önmagában nem volt megfogó, olyanokkal vontak be a cselekménybe, hogy "Ha hagyod az idegen bácsinak, hogy mindenki szeme láttára megnézze fogaid fehérségét egy étterem teraszán véletlenszerűen felállított fogorvosi székben lapozz a 228.oldalra, ha nem 112..
És akkor te vagy elkezdesz keresgélni tényleges megoldás után, vagy már itt feladod. Nos én ha nem adtam fel akkor álltalában ott lyukadtam ki, hogy még nincs megoldás erre a problémára, DE (GoOgLe fenomén) talán a hasonló típusú kérdések. Na mármost a hasonló típusú kérdések között és a tiéd között akkora a távolság, mint a nappaliban heverésző macskám és egy átlagos, a sivatagban menetelő teve közt. De sebaj, ugyis rég meg akartam tudni, mi tévő legyek ha véletlen becsukok némi narancshéjjat a CD/DVD meghajtómba...
Mondjuk ezen annyira nem lepődtem meg. Egyszer mertem feltenni a MediaMarktban, elvégre ott biztos nincsenek hülyék, egy alap informatikai érettségis kérdést egy fax-al kapcsolatban és valami olyasmi választ kaptam, hogyha beleteszek oda egypapírt és felhívom a barátomat akkor ő is kap egy papírt amin ugyanaz a kép van. Sebaj, otthon msnen őis biztos  °•oO●°i|i°AbLaKfEnOmÉn°i|i°●Oo•° (L) Kitty