Jó ez valamennyire meg fogja haladni képességeimet, elvégre én örülök, hogyha tudom a saját autóm törzskönyvi adatait (köbcenti ilyesmi), nem, hogy ránézek másokra és megmondom milyen a porlasztója. Bár gondolom az illetékesek is bliccelnek ebben...
Szegeden is rendesen alacsony a nagy Ő állatkertje és van is pár szökött lény, kik felpumpált gépparipáikban törik be Szeged vadnyugati aszfaltját, mint nagy fehér hősök, megállván Tunningboltos indiánjaiknál, megkérni Winnetout szereljen be izzót oda, ahova a büdös életben nem kell fény.

De elindulok laikus szemmel, nem kell kijavítani nézeteimben, nem oktatni akarok. Szimpla ránézésre van 2 féle tunning: optikai, belső.

Belső alatt érteném nem az utasteret, hanem a motor belsejét. Ezek azok a módosítások, amiket bár a tulaj részletekben perkál le a nagy szellemnek, de összértékében a Ladájába belepakol annyit, amiből Audit vehetne ami külsöre mindenképp vonzóbb (elvégre még csak a motor javult).

Na meg persze ott az optika. Hohóóó. Na ez az amit sose értettem, mért azok jeleskednek benne, akik sose jártak múzeumban. Elvégre valahol hasonlítható a szobrászathoz nem? Ahogy formát bontanak. Mindenesetre élvezettel nézem, ahogy az minimumra leengedett szoknyalemezekkel limbóznak a kátyúk között, vagy izzadnak a fekvőrendőr előtt. Olyan is van aki ezen részek hanyag mellőzésével autózik. Spolierek, csak tudnám minek az a fenenagy leszorítóerő a 30as övezetben... Xenon izzok a tökéletes és szép kék színű fényekért, csak éppen a gondolatmenet már oldalra nem terjed ki, indexelni nem szoktak... Interiőr is  csodás ám ezeknél, némely asszony megirigyelné a bundát amit fel tudnak vonultatni; vagy éppen elidőzhetünk a csodás egyéb dolgokon a piroslámpánál állva a szomszédba áttekintve. Nem térnék ki a részletekre, kivéve a szegényes, 28évet tisztességgel ledolgozott autókba kíméletlenül beleerőszakolt audioeszközökből, amik természetesen full hangerővel, letekert ablak mellett osztják a sofőr zenei ízlését. Ha lenne neki... A legjobb amit énis be tudnék szólni nekik, hogy: Szóljál má' mutternak, dobjon le szotyira pénzt! Mindenesetre elnyomják szegény puntom teljesítményét és legalább olyan kicsinek érzem magam, mint egy kamion mellett.

Bár naponta módosítanak járművükön mégis annak képességeivel tökéletesen tisztában vannak, gyorsulási versenyeket megszégyenítő képességgel képesek kigyorsítani a parkolóban, 10m-en; akció filmeket sárba tipró módon szlalomoznak életükért a forgalomban és mindezt fegyveres üldözök késztette adrenalinlöket nélkül; és talán a régi bejegyzésben elejtett HardCore mp3 lejátszósoknál is nagyobb hangterhelést képesek elviselni, minimális mellékhatások jelentkezése mellett (tikkelésnek mondanám azt a fejrázást amit bizonyosan a zene okoz, hisz vele párhuzamos ütemű...).

Bár gondolom mindenkinek ismerős a helyzet. Akinek nem az figyeljen a következőkre:
Féknyomok, hangos motorbőgés, hangos zene, szembevágó látvány a visszapillantó tükörben, kósza villanás a tötymörgő forgalomban.